Curs Detectiv Particular

CURS DE SPECIALIZARE
pentru ocupatia “DETECTIV PARTICULAR”
– Cod COR  335504 (fost 345004) –
(Vezi Informare GDPR)

S.D.D.P. “CONFIDENT”, este pentru a patra oara reautorizata ca furnizor de formare profesionala de catre Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor din Municipiul Bucuresti, sub autoritatea Ministerului Muncii si a Ministerului Educatiei, sa organizeze si sa desfasoare cursuri de specializare pentru ocupatia DETECTIV PARTICULAR.

Precizare: privitoare la programul de specializare pentru ocupatia Detectiv Particular                               autorizatie dp 2019

Mentionam ca aceste cursuri se adreseaza persoanelor-candidat la examenul de atestare in profesie, persoane care indeplinesc conditiile necesare si obligatorii, impuse de Legea nr. 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular, prin art. 5 si art. 6, respectiv:

Art. 5. (1)  Poate dobandi calitatea de detectiv particular persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

lit. b) poseda cel putin studii medii si este absolventa a unei scoli postliceale de detectivi sau a indeplinit functia de politist ori lucrator in cadrul unor institutii publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice sau sigurantei nationale ori este absolventa a unei institutii de invaţamant superior;

”Art. 6. – (1) Pentru sustinerea examenului de atestare a calitatii de detectiv particular, cei interesati trebuie sa depuna la inspectoratele de politie judetene sau, dupa caz, la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, urmatoarele acte:

lit. c) actul de studii, in original si in copie, sau, dupa caz, adeverinta din care sa reiasa indeplinirea unei functii de politist ori lucrator in cadrul unor institutii publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice sau securitatii nationale;

lit. d) actul de absolvire a unui curs de specialitate, in original si in copie;”

CONTRACTUL de formare profesionala, incheiat cu fiecare cursant prevede in mod expres:

Obiectul contractului il constituie prestarea de catre furnizor a serviciului de formare profesionala, pentru ocupatia de DETECTIV PARTICULAR, printr-un curs de specialitate/specializare, ce raspunde Art. 6 alin. 1 lit. d) din Legea 329/2003. Aceste cursuri nu sunt echivalente unei scoli postliceale de detectivi, la care face referire Art. 5 lit. b) din Legea 329/2003. 

Nota: Aceste cursuri pot fi urmate de persoane care au absolvit o institutie de invatamant superior, de fosti lucratori in cadrul unor institutii publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice sau sigurantei nationale, si care nu detin cunostinte teoretice si deprinderi practice certificate, specifice acestei ocupatii ca urmare a activitatii profesionale anterioare, sau de studenti (in ani terminali, dar care trebuie sa termine facultatea).

Persoanele cu studii medii, desi pot urma cursurile noastre, nu pot obtine si atestatul de detectiv particular cu acest curs, pentru ca legislatia actuala nu permite acest lucru (pentru a putea obţine atestatul de detectiv particular, absolvenţii de liceu trebuie să urmeze o şcoală postliceală de detectivi, cu durata de 2 ani).

Durata cursului: 1 luna
a) pregatire teoretica: 80 ore (Luni – Vineri: 16.00 – 20.00)
b) pregatire practica: 20 ore (program flexibil).

Pretul cursului: 1.100 lei.

Avantaje:
– dobandirea unor cunostinte si deprinderi de lucru necesare profesiei de detectiv particular;
– programa cursurilor este in concordanta cu bibliografia impusa pentru examenul sustinut la   I.P.J/D.G.P.M.B. in vederea obtinerii atestatului de detectiv particular.

Locul de desfasurare:
a) pentru pregatirea teoretica:
CENTRUL INCUBATOR DE AFACERI-CIAf, BUCURESTI, Sector 4, Sos.Oltenitei, Nr.225A.
b) pentru pregatirea practica:
BIROUL DE DETECTIVI PARTICULARI “CONFIDENT”, Bucuresti.

Download PDF

Descarca formulare de inscriere: 

Cerere de inscriere    Contract formare profesionala PF  Contract formare profesionala PJ  Nota – Operator de date

Informatii suplimentare gasiti pe: www.scoaladedetectivi.ro  www.detectiviparticulari.info si la Tf. 021.332.05.04; 0722.399.302, 0751.399.302.